Ingredients
-
Vit hasselnötskräm
-
175 g Rostade hasselnötter
-
100 g Vit choklad
-
Blondie
-
3 st Ägg
-
1 dl Farinsocker
-
2 dl Strösocker
-
2.75 dl Vetemjöl
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2 tsk Bakpulver
-
125 g Smör
Directions
Blondie med vit hasselnötskräm. Supergod vit brownie med hemmagjord vit chokladkräm. Får en riktigt nötig och karamelliserad smak. Servera som den är eller med mer vit nötkräm och glass till!
Steps
1
Done
|
Vit hasselnötskrämRosta hasselnötterna ifall det inte är rostade. Jag använde färdigrostade utan skal från ICA, men har du inte det så rosta nötterna på 200 g i ca 10-15 min. Gnugga i en duk så att det bruna skalet lossnar. Mixa sedan nötterna i till en smör. Smält den vita chokladen och vänd ner den i matberadern och mixa ihop tillsammans med hasselnötssmöret och en nypa salt. Mixa till en slät kräm. Förvara i en burk. |
2
Done
|
BlondieSätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en springform eller en kvadratisk form som är mellan 20-22 cm i diameter eller 20x20 cm. Smält smöret och låt svalna medan du förbereder resten. |
3
Done
|
Häll över smeten i formen. Ringla över 4-5 msk av hasslnötskrämen. Grädda den i ca 20 min. Men håll koll efter 15 min. Kakan ska satt sig i kanterna och ha en bakad yta men fortfarande vara skakig och kladdig. Hellre för kladdig än torr! |