Ingredients
-
125 g Smör
-
200 g Mörk choklad
-
2 st Ägg
-
2 dl Strösocker
-
1 dl Farinsocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
3 dl Vetemjöl
-
2.5 msk Kakao
-
1 tsk Bakpulver
-
Glasyr
-
75 g Smörrumstempererat
-
0.5 dl Kaffe
-
1 dl Kakao
-
2.5 dl Florsocker
-
Kokosflingoratt toppa med
Directions
Brownice cookies med kärleksmumsglasyr. Supergoda mjuksega brownie cookies toppade med kärleksmumsglasyr. Du kan göra kakorna stora eller medelstora. Det enda du får tänka på det är att anpassa gräddningstiden. Mindre kakor gräddar jag i ca 5 min och stora i upptilll 7-10 minuter.
Steps
1
Done
|
KakorSätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt sedan chokladen i det smälta smöret. Låt svalna en stund. |
2
Done
|
Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt (i ca 5-6 min). Rör ner den smälta chokladen i äggvispet. Sikta sedan ner de torra ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Ställ in smeten i kylen i 15 min så blir det lättare att klicka ut smeten på plåten. |
3
Done
|
Klä 2 plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten med jämna mellanrum (en stor msk per kaka för större och en stor tsk för mindre). Grädda en plåt åt gången i mitten av ugnen i ca 5-9 min (beror på ugn och hur stora kakor du gör så ha koll efter 5 min, de ska få en liten skorpa men fortfarande bara mjuka när du tar ut dem). Stora kakor gräddar jag kanske 7,5-9 min och mindre 5-6 min. Låt svalna helt innan du tar bort kakorna från plåten. |
4
Done
|
GlasyrLåt smöret komma till rumstemperatur. Vispa sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet. När både kakor och glasyr svalnat ordentligt är det bara att bre på glasyren och garnera med kokosflingor. |