Ingredienser
-
Pajskal
- 4 dl Vetemjöl
- 140 g Smör
- 2 msk Kallt vatten
-
Fyllning
- 500 g Valfri färs
- 1 st Gullök
- 2 dl Créme Fraiche
- 6 dl Riven ost
- 1 tärning Köttbuljong
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Vitlökspulver
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- Isbergssallad
- Cornichons (valfritt)
- Körsbärstomater
Steg
Cheeseburgarpaj – ett litet gott påhitt jag gjorde i veckan. Egentligen är det ju en köttfärspaj med ost men lite kul att kolla den cheeseburgarepaj. Väldigt god och lättlagad. Serverar den med isbergsallad, inlagd gurka och tomat för att höja hamburgarekänslan.
Steg
1 Färdig | PajskalSmula mjölet och smöret. Tillsätt vatten och knåda ihop till en fast pajdeg. Tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Tyck ut den i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen i 30 min innan gräddning så den får stelna lite eller längre. |
2 Färdig | FyllningFinhacka löken. Blanda creme fraiche med hälften av den rivna osten i en skål. Krydda med lökpulver och vitlökspulver. |
3 Färdig | Förgrädda pajskaletFörgrädda pajskalet på 200 g i ca 15 min. |
4 Färdig | Grädda pajenHäll över fyllningen i skalet. Toppa med resten av osten. |
5 Färdig | ServeraLåt pajen svalna och servera sedan med isbergsallad, tomater och inlagd gurka. |
One Comment Dölj kommentarer
Denne oppskriften var overraskende god 🤩 Laget den til gjester vi hadde forrige helg. Endte med at de måtte få med seg oppskriften fordi de elsket den 😍 Serverte med hvitløksbrød og salat til 💞