Ingredients
-
Kyckling
-
800 g Kycklinglårfilé
-
3 st Ägg
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Persilja
-
4 dl Panko
-
3 dl Parmesan
-
Salt
-
Peppar
-
Tomatsås
-
400 g Finkrossade tomater
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Strösocker
-
1 st Vitlökspulver
-
1 tsk Basilika
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
Mozzarelladen hårda varianten
-
Basilika
Directions
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella. Supergod kycklingrätt som du både kan servera till pasta, potatis eller ris. Rätten är ursprungligen från Italien men är väldigt poppis i Australien.
Steps
1
Done
|
Panera kycklingen och förbered tomatsåsenVispa upp äggen i en skål och blanda med pressad vitlök, hackad färsk persilja, salt och peppar. Vänd i kycklinglårfilén och låt den marineras i 15 min. Koka under tiden tomatsåsen. |
2
Done
|
Finriv parmesan. Blanda med pankoströbrödet (vanligt ströbröd funkar också). Vänd sedan varje kycklingbit i ströbrödet. Stek sedan i en panna med rikligt med olja tills de är gyllene på båda sidorna. Låt rinna över på papper. Kycklingen behöver inte vara helt klart inuti då den kommer gå klart i ugnen. |
3
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Placera den stekta kycklingen i en ugnssäker form. Toppa varje bit med ca 2 msk tomatsås och en skiva mozzarella. (jag använder den fastar mozzarellan). |
4
Done
|
ServeraServera chicken parmigiana toppat med lite parmesan och basilika och med sallad, potatis eller pasta till! Eller kanske både sallad och potatis? Det väljer du! |