Ingredients
-
Kyckling
- 800 g Kycklinglårfilé
- 3 st Ägg
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Persilja
- 4 dl Panko
- 3 dl Parmesan
- Salt
- Peppar
-
Tomatsås
- 400 g Finkrossade tomater
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Strösocker
- 1 st Vitlökspulver
- 1 tsk Basilika
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- Mozzarelladen hårda varianten
- Basilika
Directions
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella. Supergod kycklingrätt som du både kan servera till pasta, potatis eller ris. Rätten är ursprungligen från Italien men är väldigt poppis i Australien.
Steps
1 Done | Panera kycklingen och förbered tomatsåsenVispa upp äggen i en skål och blanda med pressad vitlök, hackad färsk persilja, salt och peppar. Vänd i kycklinglårfilén och låt den marineras i 15 min. Koka under tiden tomatsåsen. |
2 Done | Finriv parmesan. Blanda med pankoströbrödet (vanligt ströbröd funkar också). Vänd sedan varje kycklingbit i ströbrödet. Stek sedan i en panna med rikligt med olja tills de är gyllene på båda sidorna. Låt rinna över på papper. Kycklingen behöver inte vara helt klart inuti då den kommer gå klart i ugnen. |
3 Done | Sätt ugnen på 200 grader. Placera den stekta kycklingen i en ugnssäker form. Toppa varje bit med ca 2 msk tomatsås och en skiva mozzarella. (jag använder den fastar mozzarellan). |
4 Done | ServeraServera chicken parmigiana toppat med lite parmesan och basilika och med sallad, potatis eller pasta till! Eller kanske både sallad och potatis? Det väljer du! |