0 0
Chili con carne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Köttfärs
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpure
400 g Finkrossade tomater
400 g Pastasås primavera
1 dl Vatten
230 g Kidney bönor
1 st Köttbuljong
Salt
Peppar
Kryddor
2 tsk Paprikapulver smoked
2 tsk Spiskummin
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Oregano
1 tsk Lökpulver
0.5 tsk Cayennepeppar eller efter smak
Tillbehör
Ris
Majs
Gräddfil
Nachochips
Fefferoni
Persilja

Chili con carne

  • 45
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

  • Kryddor

  • Tillbehör

Directions

Share

Chili con carne – en klassisk rätt som går att göra på olika vis, men det blir ju alltid gott. I min chili con carne varierar jag vilka bönor jag har beroende på vad jag har hemma. Till tycker jag det blir gott med gräddfil, någon syrlig grönsak t ex fefferoni eller jalapenos, majs och nachochips.

Steps

1
Done

Prepp

Blanda alla kryddor i en skål. Sila av bönorna och riv vitlöken.

2
Done

Börja tillaga

Fräs köttfärsen i olja i en djup panna eller gryta tills den fått färg. Tillsätt vitlöken och tomatpure och stek på i 1-2 minuter till.
Tillsätt kryddorna och fortsätt steka i 2-3 minuter. Vänd sedan i finkrossade tomater, pastasåsen, vatten och smula ner buljongen.
Blanda ihop och låt sedan puttra i 10-15 minuter.
Vänd i bönorna och låt puttra i ytterligare 10-15 minuter. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt mer hetta eller någon av kryddorna.

3
Done

Servera

Servera chili con carnen med gräddfil, majs, nachochips och fefferoni. Toppa med persilja.

Emilia

Varm macka med tomat, mozzarella och pesto
previous
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto
Syrlig potatissallad - enkel potatisallad
next
Syrlig potatissallad – enkel potatisallad
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto
previous
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto
Syrlig potatissallad - enkel potatisallad
next
Syrlig potatissallad – enkel potatisallad

Add Your Comment