Ingredients
-
6 dl Havregryn
-
200 g Brynt smör
-
2.25 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Salt
-
4 msk Kakao
-
0.5 dl Kallt starkt kaffe
-
Kokosflingor
Directions
Chokladbollar med brynt smör. Det brynta smöret ger chokladbollarna en mer djup och smörkolaaktig smak. Väldigt gott! Tänk på att du behöver bryna smöret och låta det stelna sen innan du kan göra chokladbollarna. Rulla sedan i kokos eller i pärlsocker.
Fler recept på chokladbollar:
Chokladbollar med Center “in the center”
Steps
1
Done
|
FörberedelserBryn smöret (osaltat), låt svalna och återgå i fast form. Snabbast går det i frysen. |
2
Done
|
Mixa havregrynen. Mixa sedan ihop med övriga ingredienser till en smet. Låt sedan smeten stå i kylen och stelna i ca 30 minuter så att det blir lättare att rulla. |
3
Done
|
Rulla bollarna i kokos och förvara i kylskåp. |