Ingredients
-
100 g Mörk choklad
-
60 g Smör
-
1 st Ägg
-
1 st Äggulor
-
0.75 dl Florsocker
-
1.5 tsk Vetemjöl
-
Tillbehör
-
Färska hallon
-
4 kulor Vaniljglass
Directions
Chokladfondant med vaniljglass och hallon. Chokladfondant är en väldigt enkel dessert som dessutom enkelt görs glutenfri. Oftast vill man ha fondanten kladdig och det är svårt att säga hur länge man ska grädda den för att få en rinnig mitt. Skulle säga att om du vill ha den väldigt kladdig så räcker nog 8-9 min och lite fastare runt 10-12 min. Det varierar förstås beroende på ugn så sätt dig vid ugnen och håll koll. När den börjar få en liten skorpa och kanterna börjar lossa så ska de ut!s
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 2 keramikformar för fondant och pudra i kakao. |
2
Done
|
Vispa ägg, äggulor och socker pösigt i ca 5-6 min. Vänd sedan ner choklad och smörblandningen. |
3
Done
|
Smält choklad och smör. |
4
Done
|
Vänd ner i formarna. Grädda i Ca 8-11 min, fondanten ska sätta sig i kanterna men vara kladdig i mitten. |