0 0
Chokladfondant med vaniljglass

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g Mörk choklad
60 g Smör
1 st Ägg
1 st Äggulor
0.75 dl Florsocker
1.5 tsk Vetemjöl
Tillbehör
Färska hallon
4 kulor Vaniljglass

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chokladfondant med vaniljglass

Features:
  • Glutenfritt
  • 15 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Chokladfondant med vaniljglass och hallon. Chokladfondant är en väldigt enkel dessert som dessutom enkelt görs glutenfri. Oftast vill man ha fondanten kladdig och det är svårt att säga hur länge man ska grädda den för att få en rinnig mitt. Skulle säga att om du vill ha den väldigt kladdig så räcker nog 8-9 min och lite fastare runt 10-12 min. Det varierar förstås beroende på ugn så sätt dig vid ugnen och håll koll. När den börjar få en liten skorpa och kanterna börjar lossa så ska de ut!s

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 2 keramikformar för fondant och pudra i kakao.

2
Done

Vispa ägg, äggulor och socker pösigt i ca 5-6 min. Vänd sedan ner choklad och smörblandningen.

3
Done

Smält choklad och smör.
Vispa ihop ägg, äggulan och florsocker. Vänd ner i chokladmixen. Rör ihop och vänd sedan ner mjölet. Rör samman.

4
Done

Vänd ner i formarna. Grädda i Ca 8-11 min, fondanten ska sätta sig i kanterna men vara kladdig i mitten.
Låt svalna en stund. Avnjut sedan med glass!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig carbonara
previous
Krämig carbonara
next
Pesto chicken wrap
Krämig carbonara
previous
Krämig carbonara
next
Pesto chicken wrap

Add Your Comment