Ingredients
-
Couscousfritters
- 2 dl Couscous
- 3 dl Buljonggrönsaks eller kycklingbuljong
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Lökpulver
- 1 st Rödlök
- 0.5 st Chili
- 0.75 dl Persilja
- 2 st Ägg
- 0.75 dl Majsstärkelse
- 1 tsk Bakpulver
-
Limeyoghurt
- 4 dl Grekisk yoghurt
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 st Lime
- Salt
-
Persiljesallad
- 12 st Körsbärstomater
- 1 st Rödlök
- 1 st Paprika röd
- 1 stor knippe Persilja
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Rödvinsvinäger
- Salt
Directions
Couscousfritters med persiljesallad och limeyoghurt. Supergoda fritters på couscous som är enkla att göra och passar perfekt till en sallad. De är mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Påminner lite om falafel men går mycket fortare att göra.
Steps
1 Done | CouscousfrittersLägg den okokta couscousen i en bunken. Koka upp buljongen tillsammans med paprikapulver, chilipulver och lökpulver. Häll över couscousen så att couscousen täcks med ca 1 cm. Rör om och täck bunken med en tallrik. Låt couscousen svälla i ca 10-15 minuter. Ta av tallriken och fluffa upp couscousen med en gaffel. Låt couscousen ånga av och torka lite. Hacka under tiden persilja, rödlök och chili. Vänd ner i couscousen tillsammans med majstärklse, bakpulver och 2 uppvispade ägg. Låt smeten stå och dra lite medan du förbereder tillbehören. |
2 Done | Stek couscous frittersForma couscousen till puckar eller bollar och stek i rikligt med olja på medelvärme tills de blir gyllene . Låt rinna av på hushållspapper. |
3 Done | LimyoghurtBlanda yoghurt med vitlök, salt och smaka sedan av med limeskal och limesaft. |
4 Done | PersiljesalladFinhacka persilja, rödlök, paprika och tomat. Blanda ihop i en skål och smaka av med salt, olivolja och vinäger. |
5 Done | ServeraServera couscousfrittersen med salladen och yoghurten! |