Ingredients
- 2 st Ägg
- 1.25 dl Rapsoljaeller annan neutral olja
- 1.5 dl Strösocker
- 4 dl Vetemjöl
- 1 dl Mjölk
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Bakpulver
-
Glasyren
- 100 g Mörk choklad 55%
- 1.5 dl Mjölk
- 1.25 dl Strösocker
- 100 g Smör
-
Övrigt
- 4 dl Riven kokos
Directions
Cupavci – kokosrutor doppade i chokladglasyr och kokos. En balkantolkning av kärleksmums. Väldigt goda och enkla att göra till många. Det går öven bra att byta ut den mörka chokladen mot vit istället.
Steps
1 Done | KakanSätt ugnen på 180 grader och klä en form 30x20 cm med bakplåtspapper. Vill du ha högre rutor så välj en mindre form. T.ex 20x20. Då kanske gräddningstiden blir något längre. Vispa upp äggvita och socker till ett fast vitt skum. Tillsätt sedan äggulab och oljan och vispa ihop. |
2 Done | Häll över kakan i formen och grädda i ca 15 min. Har du en mindre form kan gräddninsgtiden bli något lägre (20-25 min). |
3 Done | GlasyrenUnder tiden som kakan gräddas förbered glasyren. Smält smör och choklad i kastrull. Tillsätt sedan mjölk och socker. Vispa under uppvärmning tills de går ihop och allt smält ihop. Ställ åt sidan. |
4 Done | Färdigställ kakanLåt kakan svalna något och dela den sedan i lika stora rutor. Doppa alla sidor i glasyren och vänd sedan i kokos så hela rutor täcks. Repetera tills alla bitar är täckta. Servera! |