Ingredients
-
2.5 dl Grötris
-
4 dl Vatten
-
6 dl Mjölk
-
1.5 dl Vispgrädde
-
1 msk Vaniljsocker
-
2 msk Strösocker
-
Kanel
-
1.5 msk Smör
Directions
Finns ju inget juligare att äta till frukost i december än risgrynsgröt (möjligtvis vörtbröd). Den perfekta risgrynsgröten enligt mig äts med lite vaniljsocker, kanel och lite mjölk.
Jag har i socker och vaniljsocker i min gröt under tiden jag kokar den för att jag tycker det blir godare så, men vill man inte det så går det bra att skippa!
Steps
1
Done
|
Blanda ris, vatten och smör i en kastrull och koka på svag värme i 10 min. |
2
Done
|
Tillsätt sedan mjölk, grädde och kanelstång (frivilligt). Och koka upp. Tillsätt sedan vaniljsocker och socker och låt koka på medelhög till låg värme i ca 30 min eller tills gröten är färdig, krämig och mjuk. Tillsätt eventuellt mer mjölk om det behövs. |
3
Done
|
Servera gröten med kanel, mjölk och lite vaniljsocker. Mums! |