1 0
Den godaste risgrynsgröten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2.5 dl Grötris
4 dl Vatten
6 dl Mjölk
1.5 dl Vispgrädde
1 msk Vaniljsocker
2 msk Strösocker
Kanel
1.5 msk Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Den godaste risgrynsgröten

  • 40 min
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Finns ju inget juligare att äta till frukost i december än risgrynsgröt (möjligtvis vörtbröd). Den perfekta risgrynsgröten enligt mig äts med lite vaniljsocker, kanel och lite mjölk.

Jag har i socker och vaniljsocker i min gröt under tiden jag kokar den för att jag tycker det blir godare så, men vill man inte det så går det bra att skippa!

Steps

1
Done

Blanda ris, vatten och smör i en kastrull och koka på svag värme i 10 min.

2
Done

Tillsätt sedan mjölk, grädde och kanelstång (frivilligt). Och koka upp. Tillsätt sedan vaniljsocker och socker och låt koka på medelhög till låg värme i ca 30 min eller tills gröten är färdig, krämig och mjuk. Tillsätt eventuellt mer mjölk om det behövs.

3
Done

Servera gröten med kanel, mjölk och lite vaniljsocker. Mums!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mjuk saffranskaka med vaniljvisp
previous
Saftig saffranskaka med mandelmassa och vaniljvisp
Mjukt bananbröd
next
Mjukt bananbröd
Mjuk saffranskaka med vaniljvisp
previous
Saftig saffranskaka med mandelmassa och vaniljvisp
Mjukt bananbröd
next
Mjukt bananbröd

Add Your Comment