Ingredients
-
1 kg Jordgubbar
-
5 dl Syltsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
Directions
Jordgubbsylt gjort med syltsocker. Väldigt enkelt och snabbt! Det du ska tänka på är att om du kokar sylten längre så blir den lösare, kortare tid ger en fastare sylt. För att jordgubbssylten ska hålla längre är det viktigt att du rengör dina burkar noga. Du kan ha dem i ugnen på 100 grader innan du häller upp sylten för längre hållbarhet. Ett annat tips är också att ställa burkarna upp och ner direkt efter du hällt i sylten och låta dem stå så tills de svalnat. När den varma sylten fått kontakt med hela burken och locket, dör alla bakterier så att sylten håller längre.
Sylten håller i ca 6 månader om du varit noga med skummningen och rengöringen, men troligtvis hinner du äta upp sylten innan dess 😀
Steps
1
Done
|
Gör såhärAnsa och skiva jordgubbarna i lite mindre bitar (beroende på hur stora de är). Lägg över dem i en stor kastrull och häll på syltsockret och vaniljsockret. Koka upp under omröring. Mosa jordgubbarna med gaffel, hur mycket du mosar beror på hur stora bitar du vill ha i sylten. |
2
Done
|
När syltet kokat klart. Ta bort de skummet som samlats på toppen med hjälp av en sked. |
2 Comments Hide Comments
Kan man göra på frysta jordgubbar? De brukar ju vattna ganska mycket när man tinar dem, men det kanske inte gör något? Man vill ju liksom inte hälla av all saft för där finns ju mycket smak 🤗 tänkte om man skulle öka mängden pektin eller något med frysta. mvh Malin
Hej! Det går absolut bra med frysta. Brukar köra 5 dl syltsocker på 1 kg frysta jordgubbar (tinar dem innan) men väl i kastrullen slänger jag ingen saft.