0 0
hemmagjorda chili cheese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 dl Riven mozzarella
3 dl Cheddar
1 dl Jalapenos inlagd
100 g Färskost
1 krm Salt
Frityrsmet
1 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
Att vända i
2 dl Panko
1 dl Vetemjöl
Till fritering
4 dl Neutral olja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

hemmagjorda chili cheese

  • Medium

Ingredients

  • Frityrsmet

  • Att vända i

  • Till fritering

Directions

Share

Enkla och goda hemmagjorda chili cheese med cheddar och mozzarella. Cheesebollarna passar perfekt till tapas eller som en del av en ostbricka.

Det går utmärkt att frysa in och fritera vid ett senare tillfälle.

 

 

Steps

1
Done

Riv osten om du inte använder färdigriven. Finhacka jalapenos. Blanda osten, jalapenos, färkost och salt. Rulla till små bollar (typ som köttbullar). Frys in i ca 30-60 minuter.

2
Done

Frityrsmet

Blanda ingredienserna till frirtyrsmeten. Häll upp mjöl och panko i två tallrikar.
Rulla bollarna först i mjölet sen frityrsmeten och sist pankon. Värm oljan till 170 grader och lägg ner en boll i taget med hjälp av en hålslev. Fritera tills de är gyllene, håll koll så att osten inte rinner ut.
Lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av överflödig olja.

3
Done

servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Thaisallad med fisksåsvinägrett
previous
Thaisallad med fisksåsvinägrett
Len chokladkräm med körsbärssås
next
Len chokladkräm med körsbärssås
Thaisallad med fisksåsvinägrett
previous
Thaisallad med fisksåsvinägrett
Len chokladkräm med körsbärssås
next
Len chokladkräm med körsbärssås

Add Your Comment