Ingredients
-
Kycklingen
-
450 g Kycklinglårfilé
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Chiliflakes
-
Såsen
-
5 msk Japansk soya
-
2.5 msk Ljus sirapeller honung
-
2 tsk Sriracha eller annan chilisås
-
2 msk Ketchup
-
1 msk Rapsolja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Chiliflakes
-
Övriga tillbehör
-
3 st Morötter
-
2 st Salladslök
-
250 g Äggnudlar
-
Topping
-
2 dl Jordnötter
-
2 st Salladslök
-
Chiliflakes
Directions
Enkla thainudlar med kyckling där såsen är gjord på sånt som de allra flesta har hemma. Har undvikt att ha för många olika sojor och asiatiska såser och fokuserat på andra smaker.
Det funkar fint att byta ut kycklingen mot tofu för vegetariskt!
Steps
1
Done
|
PreppSkala och grovriv morötterna. Dela kycklingen i mindre bitar. Riv vitlöken och strimla salladslöken. |
2
Done
|
SåsenBlanda alla ingredienser i en skål. OBS: tänk på att utgå från chiliflaksen och chilisåsens hetta och vad du själv gillar. |
3
Done
|
WokaBörja koka nudlarna. |
4
Done
|
ServeraServera nudlarna - toppa med mer salladslök, jordnötter och chiliflakes. |
2 Comments Hide Comments
Blir väldigt starkt om man följer receptet..
Vi halverade chiliflakes och sriracha sås och det gick knappt att äta pga hettan..
Åh tråkigt att höra, men det beror lite på hur starka chiliflakes man har. Mina är hyfsat milda. Man får välja en mildare sort men annars justera mängden om man har väldigt stark chili.
Jag lägger in en varning.