Ingredients
-
Färsbiffar
- 500 g Köttfärs
- 1 dl Mjölk
- 0.5 dl Ströbröd
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Bakpulver
- 3 msk Persilja
- 1 msk Oxfond
- Salt
- Peppar
-
Klyftpotatis
- 800 g Fast potatis
- Rapsolja
- Salt
-
Getostkräm
- 100 g Färskost
- 200 g Getost
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
-
Grönkålsallad
- 150 g Grönkål
- 1 st Granatäpple
- 1.5 dl Valnötter
- 1.5 msk Rödvinsvinäger
- 1 tsk Honung
- 2 msk Rapsolja
- Salt
Directions
Smakrika och saftiga färsbiffar med krispig klyftpotatis och krämig getostkräm. Jag gjorde även en sallad med grönkål, granatäpple och valnötter som passade perfekt till. Syran i granatäpplen tillsammans med den feta och krämiga getosten kompletterade varandra.
Steps
1 Done | KlyftpotatisSätt ugnen på 250 grader över och undervärme. Skär potatisen i klyftor med skalet på. Vänd klyftorna i olja och salt. Placera ut klyftorna på rad med den skurna sidan neråt. Baka sedan i ca 20-25 min eller tills de fått fin färg! Medan potatisen ugnen värms på och potatisen värms på förbered resten. |
2 Done | GetostkrämMixa alla ingredinser med en stavimixer, smak av med salt och peppar. |
3 Done | BiffarnaLåt ströbrödet svälla i mjölken i ca 5 minuter. Finhacka löken och persiljan och blanda med resterande ingredienser och ströbrödet som fått svälla. Blanda ihop ordentligt med händerna och forma sedan till ovala biffar. Stek i både smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllene. Ös på med steksmöret då och då. |
4 Done | GrönkålsalladTa bort grönkålsbladen från blasten. Få ut kärnorna från granatäpplen och grovhacka valnötterna . |
5 Done | Servera biffarna med krämen, potatisen och salladen! |