0 0
Filodegspaj med fetaost – gibanica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
500 g Fetaost
500 g Filodeg
3.5 dl Naturell yoghurt
2.25 dl Mjölk
1.5 tsk Bakpulver
1 dl Rapsolja
Sesamfrön att toppa med

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Filodegspaj med fetaost – gibanica

  • 60 min
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Gibanica är en traditionell filodegspaj med fetaost från Balkan. Den här varianten som jag har gjort är ”guzvara” och det betyder att filodegsbladen knöglas ihop och doppas i smeten.  Den här varianten blir väldigt saftig, luftig och god. Den här rätten funkar både till frukost, brunch och middag.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200g.
Vispa ihop äggen och smula sedan ner fetaosten. Tillsätt sen mjölk, yoghurt, bakpulver och olja och lite salt. Fetaosten är rätt salt så jag brukar tillsätta 1 nypa ungefär.

2
Done

Pensla en form med olja och placera ut 4-5 filodegsblad så att de sticker ut över kanterna och du kan använda den för att vika ihop pajen sen. Knögla ihop filodegsbladen 1 åt gången och lägg ner dem i smeten så att de suger upp vätskan. Jag lägger ner 5-6 blad åt gången och placerar sen ut dem i formen. Fortsätt så tills alla blad är slut (spara 3-4 blad för att täcka pajen)

3
Done

Täck pajen med 2-3 blad och vik ihop kanterna under pajen. Pensla med olja blandat med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i ca 30-40 min tills den får en gyllenbrun färg. Låt svalna en aning och servera sedan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
havrebollar med dadlar
previous
Havrebollar med dadlar
wok med kyckling och äggnudlar
next
Äggnudelwok med grönsaker och kyckling
havrebollar med dadlar
previous
Havrebollar med dadlar
wok med kyckling och äggnudlar
next
Äggnudelwok med grönsaker och kyckling

One Comment Hide Comments

Add Your Comment