Ingredients
-
Fyllning
-
1.5 kg Fast potatis
-
1 st Gullök
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Neutral olja
-
Övrigt
-
2 dl Kallt vatten
-
1 dl Rapsolja
-
ca 18 ark Filodegär olika antal ark i olika paket så jag köper filodeg från sevan som är 500g
-
Till servering
-
Créme Fraiche
Directions
Filodegspaj med potatis – krompirusa. En populär paj i Balkan. Fyllningen är helt vegansk och består av potatis, lök, salt och peppar. Få ingredienser men väldigt gott! Insidan blir mjuk men inte för mjuk och utsidan blir frasig.
Steps
1
Done
|
FyllningSkala och grovriv potatisen. Skala och finhacka löken. |
2
Done
|
Gör pajenSätt ugnen på 200 grader över och undervärme. Olja en rund form minst 30 cm. Blanda vatten och olja. |
3
Done
|
GräddaGrädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter tills den blivit gyllene. |
2 Comments Hide Comments
Vad ska ugnen vara på? Vilken grad dvs?
200 grader! i mitten av ugnen. Har lagt till det i instruktionerna nu!