Ingredients
-
Fyllning
- 1.5 kg Fast potatis
- 1 st Gullök
- Örtsalt
- Peppar
- Neutral olja
-
Övrigt
- 2 dl Kallt vatten
- 1 dl Rapsolja
- ca 18 ark Filodegär olika antal ark i olika paket så jag köper filodeg från sevan som är 500g
-
Till servering
- Créme Fraiche
Directions
Filodegspaj med potatis – krompirusa. En populär paj i Balkan. Fyllningen är helt vegansk och består av potatis, lök, salt och peppar. Få ingredienser men väldigt gott! Insidan blir mjuk men inte för mjuk och utsidan blir frasig.
Steps
1 Done | FyllningSkala och grovriv potatisen. Skala och finhacka löken. |
2 Done | Gör pajenSätt ugnen på 200 grader över och undervärme. Olja en rund form minst 30 cm. Blanda vatten och olja. |
3 Done | GräddaGrädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter tills den blivit gyllene. |
2 Comments Hide Comments
Vad ska ugnen vara på? Vilken grad dvs?
200 grader! i mitten av ugnen. Har lagt till det i instruktionerna nu!