Ingredients
-
3 st Ägg
-
300 g Fryst spenat
-
2.5 dl Naturell yoghurt
-
450 g Fetaost
-
500 g Filodeg
-
0.5 dl Mjölk
-
1 dl Rapsolja
-
2 tsk Bakpulver
-
0.5 tsk Salt
-
Sesamfrönatt toppa med
Directions
Filodegsrullar fyllda med spenat och fetaost. Enkla och goda! Gott att ha som tilltugg, mellanmål, lunch eller middag med en god sallad till! Det går även att göra filodegsrullarna utan spenat. Här ett recept som jag länkar nedan som jag gjort med enbart fetaost.
Jag har även ett recept på filodegspaj eller som det kallas i Serbien “gibanica” som du hittar här
och ett recept på filodegsrullar med enbart fetaost här
Steps
1
Done
|
FörberedelserSätt ugnen på 200 g och stek spenaten i lite olja tills den tinat upp. Salta och ställ åt sidan medan du gör resten av fyllningen. |
2
Done
|
Fyllning |
3
Done
|
I en annan skål. Vispa upp ett ägg och rör ner 0.5 dl mjölk och 0.5 dl olja. Detta ska du använda för att pensla filodegsbladen. |
4
Done
|
Dags att göra rullarnaPlacera ett blad filodeg på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandinngen. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera. |
5
Done
|
Pensla nu filodegen ordentligt med en blandning av ägg, mjölk och olja som är kvar och även lite olja. Dela den i tre delar och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 min tills de är gyllenbruna och fina! |
2 Comments Hide Comments
Det här blir supergott. Har ingen mjölk hemma eftersom vi inte dricker mjöl. Kan man pensla degen med smält smör i stället?
Ja men det kan du göra, alternativt om du har någon annan mjölkdryck!