Ingredients
-
Pannkakor
- 2 st Ägg
- 2.5 dl Vetemjöl
- 2 dl Mjölk
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
-
Kanelswirl
- 1 msk Kanel
- 1 dl Farinsocker
- 25 g Rumstempererat smör
Directions
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar. Supergott! Smakar som en mjuk och saftig kanelbulle fast ändå pannkaka. Perfekt som brunch eller helgfrukost. Serverades med lönnsirap.
Steps
1 Done | KanelswirlBlanda ihop allt med en slickpott. Lägg över i en spritspåse (har du ingen så går det bra att klicka ut med sked). |
2 Done | PannkakornaBlanda de torra ingredienserna och vispa ihop med mjölk till en trög smet. Separera äggulor och äggvitor. Vänd ner äggulorna i smeten och vispa upp äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott. |
3 Done | Stek pannkakorna i lite olja på medelvärme. När det snart dags och vända så klicka/ringla på kanelfyllningen och swirla runt med en sked så att fyllningen fördelas. Vänd sedan på pannkakorna och steg gyllene. |
4 Done | Servera med lönnsirap! |