Ingredients
-
Pannkakor
-
2 st Ägg
-
2.5 dl Vetemjöl
-
2 dl Mjölk
-
2 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Kanelswirl
-
1 msk Kanel
-
1 dl Farinsocker
-
25 g Rumstempererat smör
Directions
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar. Supergott! Smakar som en mjuk och saftig kanelbulle fast ändå pannkaka. Perfekt som brunch eller helgfrukost. Serverades med lönnsirap.
Steps
1
Done
|
KanelswirlBlanda ihop allt med en slickpott. Lägg över i en spritspåse (har du ingen så går det bra att klicka ut med sked). |
2
Done
|
PannkakornaBlanda de torra ingredienserna och vispa ihop med mjölk till en trög smet. Separera äggulor och äggvitor. Vänd ner äggulorna i smeten och vispa upp äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott. |
3
Done
|
Stek pannkakorna i lite olja på medelvärme. När det snart dags och vända så klicka/ringla på kanelfyllningen och swirla runt med en sked så att fyllningen fördelas. Vänd sedan på pannkakorna och steg gyllene. |
4
Done
|
Servera med lönnsirap! |