Ingredients
- 2 paket Polarbröd jubileumskakor
-
Fyllning
- 5 dl Lätt creme fraiche
- 2 dl Naturell kesella
- 100 g Färskost
- 125 g Rökt lax
- 1 st Rödlök
- 3 msk Gräslök
- 4 msk Stenbitsrom
- 0.5 st citron Citron
- Salt
- Peppar
-
Spakla tårtan med
- 2 msk Citron
- 2 dl Naturell kesella
- Salt
-
Topping
- 1 st Gurka
- 10 st Rädisor
- 400 g Gravad lax
- 2 msk Gräslök
- 1 st Citron
Directions
Fräsch smörgåstårta med lax, riktigt god och smidig att göra! Jag använde mig utan Polarbröd jubileumskakor vilket vad väldigt smidig. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du kan byta ut laxen mot räkor om du föredrar det!
Steps
1 Done | FyllningenBlanda alla krämiga ingredinser till fyllningen: kesella, creme fraiche och färkost. Finhacka rödlök och gräslök. Dela rökt lax i mindre bitar. Vänd i fyllningen tillsammans med stenbitsromen och lite citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att det ska smaka rejält då brödet inte smakar så mycket. |
2 Done | Montera tårtan |
3 Done | Toppa tårtanTäck sidorna med flätad gurka som du har mandolinat tunt alternativt bara gurkremsor. Toppa med gravad lax, citron, rädisor och gräslök. Du kan variera toppingen med räkor eller annat du tycker om! |