0 0
Frasig kyckling med ris och kall currysås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kyckligen
800 g Kycklinglårfilé
3 dl Panko
2 st Ägg
2 dl Vetemjöl
Salt
Peppar
Sås
2 dl Sweet chili sås
1 tsk Currypulver eller garam masala
0.5 tsk Japansk soya
0.5 tsk Vitlökspulver
Övrigt
3 dl Ris
4 st Salladslök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Frasig kyckling med ris och kall currysås

  • 30
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kyckligen

  • Sås

  • Övrigt

Directions

Share

Frasig kyckling med ris och kall currysås. Supergod middag som passar till både helg och vardags då den inte tar för lång tid att laga, Servera gärna smashed gurksallad till!

För att behålla kycklingen frasig även en stund efter stekning så vila kycklingen på galler.

Steps

1
Done

Kycklingen

Banka ut kycklinglårfilen med en kötthammare.
Torka av bitarna med hushållspapper. Salta och peppra båda sidorna ordentligt.
Vispa upp äggen i en skål - salta. Blanda panko med salt och peppar, gör detsamma med vetemjölet.
Värm på en panna med rikligt med olja - så att lår filéerna täcks till hälften när de ligger i pannan.

2
Done

Med hjälp av en grillpinne vänd lårfilén först i mjöl, sen ägg och sist panko. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till.
Lägg sedan kyckligen på galler så håller de sig krispiga.

3
Done

Såsen

Blanda alla ingredienser i en skål.

4
Done

Tillbehör

Koka riset och strimla salladslöken.

5
Done

Servera

Servera kycklingen med riset, såsen och strimlad salladslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rostad currypotatissallad med sweetchili kycklingspett
next
Rabarberpaj med vit choklad
previous
Rostad currypotatissallad med sweetchili kycklingspett
next
Rabarberpaj med vit choklad

Add Your Comment