Ingredients
-
6 dl Vetemjöl
-
50 g Smör
-
3 dl Mjölk
-
1 dl Vörtkrydda
-
2.5 tsk Bakpulver
-
0.25 tsk Salt
-
1 dl Russinvalfritt
Directions
Vörtscones – enkla, goda och frasiga vörtscones med vörtkrydda och russin. Det går snabbt och smidigt att svänga ihop. Godast är de nybakade med marmelad eller ost och smör. Äter du inte upp alla så rekommenderar jag att frysa in dem. Vörtscones är perfekt till frukost eller fika i juletider!
Steps
1
Done
|
Klä en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader. |
2
Done
|
Blanda mjöl, salt, bakpulver, vörtkrydda i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölbladningen. Vänd i russin (valfritt) och blanda sedan i mjölken. Blanda tills du har en kletig deg. Klicka ut 6 st scones på bakplåtspappret och toppa med frön (inget måste). Grädda sconesen i 15-20 minuter. |
3
Done
|
Servera med marmelad eller ost och smör! |