Ingredients
- 1 paket Minimozzarella
- 2 st Ägg
- 2.5 dl Panko
- 2.5 dl Vetemjöl
- 1 st Vitlöksklyftor
- 30 g Parmesan
- Salt
- Peppar
- Rapsoljaatt fritera i
Directions
Friterad minimozzarella! Enkelt och gott tillbehör till soppa eller att göra som rätt till tapas.
Servera direkt då mozzarellan snabbt stelnar igen när den svalnar.
Steps
1 Done | Vispa upp ägg i en skål. Häll upp mjöl i en annan och i en tredje blanda panko, 1 pressad vitlök parmesan, salt och peppar. Du kan mixa ihop allt i en matberedare för att få ett finare smul men det går även bra utan att mixa. |
2 Done | Doppa minimozzarellan i mjöl, ägg och sen pankoblandingen. Doppa sedan i ägg och panko igen. Låt stå i frysen en stund och fritera sedan tills de blir gyllene ( 170 grader på oljan ungefär) |