Ingredients
-
1 paket Minimozzarella
-
2 st Ägg
-
2.5 dl Panko
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 st Vitlöksklyftor
-
30 g Parmesan
-
Salt
-
Peppar
-
Rapsoljaatt fritera i
Directions
Friterad minimozzarella! Enkelt och gott tillbehör till soppa eller att göra som rätt till tapas.
Servera direkt då mozzarellan snabbt stelnar igen när den svalnar.
Steps
1
Done
|
Vispa upp ägg i en skål. Häll upp mjöl i en annan och i en tredje blanda panko, 1 pressad vitlök parmesan, salt och peppar. Du kan mixa ihop allt i en matberedare för att få ett finare smul men det går även bra utan att mixa. |
2
Done
|
Doppa minimozzarellan i mjöl, ägg och sen pankoblandingen. Doppa sedan i ägg och panko igen. Låt stå i frysen en stund och fritera sedan tills de blir gyllene ( 170 grader på oljan ungefär) |