0 0
Champinjonsoppa med bruschetta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Champinjoner
4 dl Vispgrädde
1 st Schalottenlök
7.5 dl Grönsaksbuljong Eller kycklingbuljong
1 tsk Citron
1 tsk Timjan
1 tsk Japansk soya
1 st Vitlöksklyftor
Peppar
Salt
Bruschetta
10 st Körsbärstomater
0.25 kruka Basilika
0.5 st Baguette eller hur många bitar man vill ha
Salt
Vitlökssmör
Peppar
Olivolja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Champinjonsoppa med bruschetta

  • 35
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Bruschetta

Directions

Share

Champinjonsoppa med bruschetta. Krämig och god svampssoppa med krispig bruschetta till men det går lika bra med bara bröd, nån god macka eller toast. Så gott och enkelt!

Steps

1
Done

Soppa

Koka upp buljongen. Skölj och skiva champinjonerna och löken.
Fräs löken och 2/3 av champinjonerna olja tills de släppts vätska och mjuknat till. Tillsätt timjan (både färsk och torkad går bra).
Resten av svampen steker jag separat i lite smör och toppar med.

2
Done

Tillsätt buljongen och peppra. Låt koka i ca 10 min. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt sedan grädden. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp. Red eventuellt med lite majsstärkelse om du vill ha en tjockare soppa.

3
Done

Sätt ugnen på 200g. Skiva baguetten i så många skivor du vill ha och pensla med vitlökssmör (smör, salt och 1 pressad vitlök). Skjutsa in i ugnen och grädda i ca 5-7 min eller tills de är gyllene.
Toppa med finhackade tomater blandat med basilika, salt, peppar och olivolja.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
avokadosallad med bönröra
previous
Avokadosallad med bönor, havreris och srirachamayo
högrevsburgare
next
Högrevsburgare med ost och tryffelmajonnäs
avokadosallad med bönröra
previous
Avokadosallad med bönor, havreris och srirachamayo
högrevsburgare
next
Högrevsburgare med ost och tryffelmajonnäs

Add Your Comment