Ingredients
-
300 g Ricotta
-
1.75 dl Tipo-00 mjöl eller vanligt mjöl
-
1 st Äggula
-
1 st Ägg
-
50 g Finriven parmesan
-
Muskotnöt
-
0.5 citron Citronskal
-
Salt
-
Topping
-
Smör
-
Salvia
-
Parmesan
Directions
Gnudi med brynt salviasmör och parmesan. Tänk dig gnocci fast mycket mjukare och luftigare då kanske du kan föreställa dig hur en gnudi smakar. Gnudi är luftiga som kuddar. Huvudingredienser är ricotta som är en italiensk färskost. Gillar du ravioli och gnocci så kommer du inte bli besviken på det här receptet!
Steps
1
Done
|
Gnudi - degen |
2
Done
|
Rulla gnudi |
3
Done
|
Tillaga gnudi |
4
Done
|
Servera gnudiBrynt smör (ca 50 g) tillsammans med några blad salvia. Toppa gnudi med brynt smör, parmesan och några färska blad salvia. Servera med en fräsch tomatsallad vid sidan av! |
One Comment Hide Comments
Supergoda och serveras med salviasmör som jag ätit gnudi i Italien. Jag lät ricottan rinna av i ett durkslag i några timmar. Då blir de lättare att forma.