Ingredients
- 500 g Köttfärs
- 1 st Morötter
- 1 själk Själkselleri
- 2 st Schalottenlök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 burkar Finkrossade tomater
- 1 msk Kalvfond
- 2 msk Ketchup
- 2 msk Persiljafärsk
- 1 msk Strösocker
- Peppar
- Salt
- Rapsoljaatt steka i
- 500 g Tagliatelle
Directions
Bolognese med tagliatelle. En klassisk vardagsfavorit som blir extra mysig när allting för gosa ihop sig i pannan. Jag använder blandfärs men det går även bra med annan färs. Toppa sedan pastan med persilja och parmesan för lite extra god smak. En klick ketchup är också gott 😀
Steps
1 Done | Finhacka lök, selleri och morötter i små tärningar. Fräs löken i olja tills den mjuknat något. Tillsätt sedan selleri och morot och fräs i någon minut till. Tillsätt färsen och stek den tills den får färg tillsammans med vitlöksklyftor som du pressar ner. Vänd i finkrossade tomater, salta, peppra, ha i lite socker, kalvfond och låt såsen puttra i ca 30 min. Rör om då och då. |
2 Done | Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Smaka av såsen och ha i färsk persilja. Blanda i den färdigkokta pastan och servera! Toppa pastan med parmesan och persilja (valfrittt) |