Ingredients
- 500 g Köttfärs
- 1 påse Tacokrydda
- 4 dl Créme Fraiche
- 200 g Färskost med vitlök
- 1 tsk Paprikapulver
- 0.5 tsk Chilipulver
- 2 st Vitlöksklyftor
- Peppar
- Salt
- 1 dl Jalapenos
- 150 g Majs
- 200 g Riven ost
- 10 st Körsbärstomater
- 0.5 st Rödlök
-
Topping & tillbehör
- Salsasås
- Nachochips
- Avokado
- Rödlök
- Jalapenos
Directions
En smarrig tacogratäng med massor av god topping. Den här tacogratängen kan du göra med valfri sorts färs. Servera sedan tillsammans med nachochips, grönsaker och såser!
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 200 grader. Hacka alla grönsaker. Stek köttfärsen i lite olja, pressa ner en vitlöksklyfta. Stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt tacokrydda och stek enligt instruktionerna på kryddpaketet. |
2 Done | Häll ner köttfärsen i en form. Blanda majs, hackad jalapenos (om du vill), salt och peppar och häll över. Krossa över några nachochips och toppa sedan med tomat och rödlök. Bre över creme fraicheblandningen och toppa avslutningsvis med riven ost. Grädda i ugnen i 15-20 min. |
3 Done | Toppa gratängen med avokado, rödlök, jalapenos, salsasås och creme fraiche. Servera med nachochips! |