Ingredients
-
4 dl Grekisk yoghurt
-
2 dl Havregryn
-
2 st Äpplen
-
25 g Smör
-
3 tsk Kanel
-
Honungefter smak
Directions
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn. Smakar verkligen som att äta äppelpaj till frukost. De krispiga havregrynen och kanelstekta äpplena tillsammans med den krämiga yoghurten passar perfekt ihop. Supergott att äta till frukost men också som efterrätt och då servera i portionsglas,
Steps
1
Done
|
Rosta havregrynen i en torrpanna tillsammans med 1 tsk kanel. När de nästan är färdiga tillsätt 1 tsk honung och rosta en liten stund till. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
Skala och tärna äpplena. Stek de i smör tillsammans med 2-3 tsk kanel (du känner själv om du vill ha mer kanel). Tillsätt sedan 2 msk honung och låt äppelbitarna karamelliserar och bli lite mjukare. |
3
Done
|
Vispa upp den grekiska yoghurten för att få en krämigare konsistens. Du kan blanda i lite vaniljpulver om du vill men det är inget måste. |
2 Comments Hide Comments
Jag gillar inte honung. Tror du att man kan använda lite sirap istället?
Ja det funkar lika bra!