Ingredients
-
Kött + marinad
- 500 g Fläskytterfile
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Japansk soya
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Lökpulver
- 1.5 tsk Tomatpure
- 2.5 msk Neutral olja
- Peppar
- Salt
-
Övrigt till spett
- 1 st Rödlök
- 1 st Paprika röd
- 1 st Paprika grön
- 1 st Paprika gul
-
Klyftpotatis
- 1 kg Potatis
- 1.5 tsk Grillkrydda
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Neutral olja
- Peppar
- Salt
-
Sås
- 2 dl Créme Fraiche
- 2 msk Gräslök
- Salt
Directions
Grillspett med klyftpotatis – grillspetten är tillagade i ugn men det går lika bra att grilla dem. På spetten är det marinerad fläskytterfilé, olika sorters paprika och rödlök. Till serveras en enkel med god sås och sallad.
Godast blir köttet om det får marineras över natten eller åtminstone i några timmar.
Steps
1 Done | Kött + marinad till spettBlanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Dela köttet i mindre bitar ca 2 cm. Salta köttet. Blanda dem i marinaden. |
2 Done | Trä spettenSka du grilla på grill så blötlägg spetten innan. |
3 Done | KlyftpotatisSätt ugnen på 250 grader. Dela potatisen i klyftor. Lägg över i en skål |
4 Done | SåsFinhacka gräslöken och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt. |
5 Done | ServeraServera spetten med potatisen, såsen och valfri sallad till. |