• Home
  • Gyros pinsa – Smarrig gyros på pinsabotten
0 0
Gyros pinsa – Smarrig gyros på pinsabotten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 st Pinsabotten
3 msk Créme Fraiche
100 g Riven ost
Topping
10 st Körsbärstomater
1 st Rödlök
0.25 st Gurka
200 g Pommes
250 g Kycklingkebab eller gyros
Tzatzikidressing från Lomanders

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Gyros pinsa – Smarrig gyros på pinsabotten

  • 25
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Gyros pinsa  – brödet passar perfekt till!! Valfri kebab/gyros, pommes, grönsaker och tzatziki. Mums! Testa säger jag bara!
Det här blir ett perfekt tilltugg eller lyxig helgmiddag .

Se fler varianter bland mina reels på Instagram.

Vad är pinsa?

Pinsa är en blandning mellan pizza och foccacia. Pinsa betyder utdragen deg och har en ovalform.  Pinsan görs på flera olika sädesslag och innehåller en mindre mängd gluten än e x pizza och foccacia. Jag köper färdigpinsabotten från Zeta som jag tycker är väldigt god!

Steps

1
Done

Prepp

Sätt ugnen på 250 grader. Rosta först pommes först. Du kan rosta mer pommes för att ha vidan sidan av om så önskas.
Bre på Créme Fraiche och strö över ost på botten. Grädda enligt instruktionerna på paketet.
Hacka/strimla tomater, gurka & rödlök. Blanda med olivolja, salt och peppar. Stek gyros/kycklingkebaben.

2
Done

Servera

Toppa den gräddade pinsan med gyros, pommes, tomaterna, gurka, rödlök och ringla sist över dressingen. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Jordgubbstårta i långpanna med vaniljkräm
next
Biffwok med broccoli
previous
Jordgubbstårta i långpanna med vaniljkräm
next
Biffwok med broccoli

Add Your Comment