0 0
Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
540 g Vetemjöl (vanligt eller t ex tipo-00)
10 g Jäst
300 ml Vatten
1 tsk Salt
1.5 msk Olivolja
Till pizzan
250 g Riven ost
1 msk Oregano
150 g Strimlad skinka
2 dl Tomatsås ungefär!

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Till pizzan

Directions

Share

Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg.  Pizzadegen blir extra god av tipo-00 mjölet som innehållr mer protein än vanligt mjöl men det går lika bra med vanligt vetemjöl också . Degen får även jäsa i kylen i 2-3 dagar. Den långa jäsningen ger degen god smak och en mycket godare textur. Den blir dessutom väldigt smidig att stretcha ut.

Receptet ger 2 pizzor.

Steps

1
Done

Degen

Värm upp vattnet till ca 30 grader (ljummet) häll över vattnet i en bunke. Smula i jästen i vattnet och rör om noggrant och häll i oljan. Häll i mjöl och salt i en bunke och blanda väl. Häll i vätskeblandningen i degmaskinens bunke eller fortsätt knåda för hand. Sätt på låg hastighet och blanda i mjölet stötvis. Bearbeta degen i ca 4 minuter och låt degen vila i nån halv minut. fortsätt bearbetningen i ytterligare ca 2 minuter. Degen ska kännas elastisk och inte klibbig .(Om du arbetat för hand krävs det nog att du knådar i ca 10-15 min, låt degen vila lite emellan i ca 1 minuter så blir den smidigare att knåda.)

2
Done

Degen

Dela degen i två lika stora delar (dra inte isär degen på nåt sätt, det förstör glutennätverket.)
Placera degbollarna på ren bricka eller 2 matlådor, pensla dem med olivolja och stäng igen matlådorna ch låt jäsa i kyl i 2-3 dagar. Går bra med 1 dag också. Ska du baka samma dag så låt jäsa ute i rumstemperatur, men rekommenderar att långjäsa.

3
Done

Dagen då du gräddar pizzan

Låt degen vila i rumstemperatur i ca 1h innan du bakar pizzorna. Sätt ugnen på 250 grader och värm din pizzasten om du har en sån, alternativt en plåt.

4
Done

Gör calzonen

Stretcha ut degen till en cirkel. Bre tomatsås på degeb (se bild). Lägg sedan på ost och sen skinka på ena halvan. Vik över degen och vik ihop kanterna. Grädda pizzan på pizzastenen i ca 11-13 min.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Supergoda mörka chocolate chip cookies
previous
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Blåbärspajsmoothie
next
Blåbärspajsmoothie
Supergoda mörka chocolate chip cookies
previous
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Blåbärspajsmoothie
next
Blåbärspajsmoothie

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment