Ingredients
-
4 st medelstora Mjölig potatis
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 tsk Salt
-
1 st Ägg
-
Smöratt steka i
-
Rapsoljaatt steka i
Directions
Hemmagjort d gnocchi – enkelt och väldigt gott! Första gången som jag testar att göra egen gnocci. Det är tar liite tid men det är egentligen inte så mycket jobb. Det som tar tid är att potatisen ska koka och sedan svalna innan man kan göra gnocchin.
Gnocci passar även till så himla mycket – pesto, svamp, tomatsås, brynt smör eller bara som ett tillbehör. Jag hade brynt salviasmör, lite ugnsrostad parma och pinjenötter.
Steps
1
Done
|
Koka potatisenKoka 4 st medelstora potatisar med skalet på. Anledningen till att man kokar med skalet på är för att inte få in för mycket vatten i potatisen. När potatisen är färdigkokt, låt den svalna en aning så att du kan skala den. |
2
Done
|
Dags att göra degen |
3
Done
|
Dags för gnocchinTäck degen med en ren kökshanduk. Ta ca 1 mandarin storlek av degen och rulla ut till en avlång remsa. Skär gnocchin i ca 2 cm långa bitar. Rulla och kläm löst med gaffel för att skapa fåror (detta är inget måste men det blir lite finare). |
4
Done
|
Koka upp saltat vatten. Lägg ner gnocchin (inte alla åt gången) och koka dem till de flyter upp till ytan. |
5
Done
|
Servera med brynt smör, pesto, tomatsås eller valfritt tillbehör! |