0 0
Hemmagjorda tortillabröd –

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 dl Vetemjöl special
100 g Smör
3 dl Ljummet vatten
1 tsk Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjorda tortillabröd –

  • 120 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Hemamgjorda tortillabröd är smidiga att baka och väldigt goda. Du kan använda dem till tacos, wraps eller något annat gått. Jag använder fast smör i mina tortillas och anledningar är att olja lättare suger åt sig mjölet och de kan ge torrare tortillas. Dessa blir mjuka och böjbara.

Steps

1
Done

Degen

Blanda mjöl och salt i en bunke och börja med att nypa in smöret i mjölet. Tillsätt lite ljummet vatten åt gången och arbeta ihop degen snabbt. Låt degen sedan vila i ca 10 min för att mjölet ska suga åt sig vätskan. Knåda sedan degen tills den är smidig och fin. Plasta in degen och låt degen vila i rumstemperatur i minst 30-45 min innan du kavlar ut bröden.

2
Done

Kavla ut tortillas

Dela degen i ca 80 g stora bollar och kavla ut varje boll ca 1-2 mm.
Stek tortillabröden i en panna med lite olja, med lock på tills de blivit gyllene på båda sidorna.
Täck brödet ordentligt så att de inte torkar ut.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rullrtårta med körsbärsgrädde och mörk choklad
previous
Rulltårta med körsbärsgrädde och choklad
mjuka pitabröd
next
Mjuka pitabröd – lepinje recept
rullrtårta med körsbärsgrädde och mörk choklad
previous
Rulltårta med körsbärsgrädde och choklad
mjuka pitabröd
next
Mjuka pitabröd – lepinje recept

Add Your Comment