Ingredients
-
8 dl Vetemjöl special
-
100 g Smör
-
3 dl Ljummet vatten
-
1 tsk Salt
Directions
Hemamgjorda tortillabröd är smidiga att baka och väldigt goda. Du kan använda dem till tacos, wraps eller något annat gått. Jag använder fast smör i mina tortillas och anledningar är att olja lättare suger åt sig mjölet och de kan ge torrare tortillas. Dessa blir mjuka och böjbara.
Steps
1
Done
|
DegenBlanda mjöl och salt i en bunke och börja med att nypa in smöret i mjölet. Tillsätt lite ljummet vatten åt gången och arbeta ihop degen snabbt. Låt degen sedan vila i ca 10 min för att mjölet ska suga åt sig vätskan. Knåda sedan degen tills den är smidig och fin. Plasta in degen och låt degen vila i rumstemperatur i minst 30-45 min innan du kavlar ut bröden. |
2
Done
|
Kavla ut tortillasDela degen i ca 80 g stora bollar och kavla ut varje boll ca 1-2 mm. |