Ingredients
-
75 g Smör
-
3 dl Vispgrädde
-
1.5 dl Ljus sirap
-
3 dl Strösocker
Directions
Julkola – God och mjuk smörkola. Kola är en av mina stora favoriter till jul och något som jag gör varje år. Jag har gjort saffranskola och chokladkola, men det är ändå något särskilt med den klassiska mjuka karamellsmaken. Jag använder silikonformar som ja häller kolan i men det går lika bra att hälla upp kolan i en form och sedan dela den i rutor. Då rekommenderar jag en avlång brödfrom för att få lite höjd på kolan, som du klär med bakplåtspapper
Steps
1
Done
|
Smält smöret i en medelstor kastrull. Tillsätt sedan vispgrädde, socker och sirap och låt koka upp till 124-125 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig). |
2
Done
|
När den uppnått önskad temperatur häll då upp kolan i silikonformar eller i en mindre form klädd med bakplåtspapper och strö över flingsalt (valfritt). Låt kolan svalna och stelna innan i rumstemperatur innan du delar den och lindar in den i bakplåtspapper. |