Ingredients
-
150g Choklad(100g smält och 50g hackad)
-
0.75 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bakpulver
-
2.5 msk Kakao
-
3 st Ägg
-
140g Smör
-
2.5 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
200 g till krämen Mörk choklad
-
2 dl till krämen Vispgrädde
Directions
Brownie med chokladkräm och massor av topping. Måste nog säga att brownie ligger väldigt högt på min efterrättsfavorit-lista, typ topp 3! Man behöver självklart inte maxa den med massa god topping för den är god utan också. Önskar verkligen jag kunde bjuda er alla på en bit ?
Om du bara fick välja en efterrätt/bakverk vad hade du då valt?
Steps
1
Done
|
Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form. |
2
Done
|
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. |
3
Done
|
Vispa smöret med socker och vaniljsocker Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. |
4
Done
|
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-40min. Tiden beror på hur kladdig du vill ha den, för mig räckte det med 30min. |
5
Done
|
ChokladkrämVärm grädden till kokpunkten. Blanda ner chokladen så att den smälter. Låt krämen stelna i kylen, rör om då och då. (Jag gjorde kakan och krämen kvällen innan). När det är dags att garnera - vispa upp krämen med en elvisp (tillsätt 1-1,5dl vispgrädde vid visningen för en lite lösare kräm). |