1 0
Kladdiga browniemuffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g Bakchoklad Mörk
2 st Ägg
2.5 dl Strösocker
1.5 msk Kakao
125 g Smör
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Flingsalt
2.5 dl Vetemjöl

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kladdiga browniemuffins

  • 40 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Kladdiga browniemuffins som man antingen kan äta som de är eller tillsammans med glass och varma hallon eller varför inte spritsa en god glasyr eller stoppa ner några bitar Orea eller choklad 😀 Ja, möjligheterna är många!

För att få kladdiga muffins är det viktigt att inte grädda dem för länge såklart. För mig räckte det med 10 min då håll koll på dem efter halva tiden!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader och placera muffinsformar på en plåt alternativ muffinsplåt. Jag garderade mig med 3 formar för att göra dem mer stabila, de 2 yttersta formarna kan man sedan återanvända.

2
Done

Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret tills de smält helt. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner dem i ägg och sockervispet. Vänd med en slickepott till en jämn smet. Vänd till sist chokladblandningen och vänd igen.

3
Done

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min. För mig räckte det med 10 min, men det beror på ugn så håll koll så fort de börjar bildas en skorpa. Tänk också på att de stelnar när de svalnat.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kycklingspett med jordnötssås
previous
Kycklingspett med jordnötssås – satay (kokosmjölkbaserad sås)
pasta med räkor och avokado
next
Pasta med räkor och avokado
kycklingspett med jordnötssås
previous
Kycklingspett med jordnötssås – satay (kokosmjölkbaserad sås)
pasta med räkor och avokado
next
Pasta med räkor och avokado

Add Your Comment