Ingredients
-
150 g Bakchoklad Mörk
-
2 st Ägg
-
2.5 dl Strösocker
-
1.5 msk Kakao
-
125 g Smör
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Flingsalt
-
2.5 dl Vetemjöl
Directions
Kladdiga browniemuffins som man antingen kan äta som de är eller tillsammans med glass och varma hallon eller varför inte spritsa en god glasyr eller stoppa ner några bitar Orea eller choklad 😀 Ja, möjligheterna är många!
För att få kladdiga muffins är det viktigt att inte grädda dem för länge såklart. För mig räckte det med 10 min då håll koll på dem efter halva tiden!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader och placera muffinsformar på en plåt alternativ muffinsplåt. Jag garderade mig med 3 formar för att göra dem mer stabila, de 2 yttersta formarna kan man sedan återanvända. |
2
Done
|
Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret tills de smält helt. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner dem i ägg och sockervispet. Vänd med en slickepott till en jämn smet. Vänd till sist chokladblandningen och vänd igen. |
3
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min. För mig räckte det med 10 min, men det beror på ugn så håll koll så fort de börjar bildas en skorpa. Tänk också på att de stelnar när de svalnat. |