Ingredients
-
Nudlar
-
250 g Sötpotatisnudlar
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Sesamolja
-
1.5 msk Rapsolja
-
Tillbehör
-
300 g Skogschampinjoner
-
100 g Bladspenat
-
2 st Morötter
-
0.5 st Gurka
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Tofu
-
2 msk Japansk soya
-
400 g Fast tofu
-
3 msk Majsstärkelse
-
2.5 msk Ljus sirap
-
Olja att steka i
-
Topping
-
Sriracha mayo
-
Sesamfrön
Directions
Koreansk nudelbowl – Japchae. Jag har återskapat en nudelrätt från restaurangen Keecmhi. Japchae är en nudelrätt som består at sötpotatisnudlar vilket gör den glutenfri. Den toppas med strimlar gurka, morot, stekt svamp och spenat. Som protein har jag tofu men på restaurangen kan man välja bland olika protein.
Steps
1
Done
|
NudlarnaKoka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Sila av och skölj med ljummet vatten. Blanda nudlarna med olja, sesamolja och japansk soja. Smaka av ifall de behövs mer. Vänd sedan ihop med lite sriracha majonnäs innan servering. |
2
Done
|
TofuTorka och pressa ut vätska ur tofun genom att ställa något tungt på tofun och låta den stå i minst 30 min. |
3
Done
|
TillbehörenSkiva svampen tunt och stek krispigt med och japansk soja. Strimla och stek morot. Tärna laxen och marinera i lite soja, några droppar olja och sesamfrön. |
4
Done
|
ServeraFördela nudlar i botten av en skål. Topp med svamp, spenat, gurka, morot och tofu. Strö över sesamfrön och servera med lite extra japansk soja och srirachamajonnäs! |