Ingredients
-
400 g Chorizo
-
2 dl Vispgrädde
-
0.5 st Chili
-
400 g Finkrossade tomater
-
1 st Schalottenlök
-
1 nypa Strösocker
-
20 g Smör
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1.5 msk Tomatpure
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
400 Pasta
-
Topping
-
Parmesan
-
Persilja
Directions
Krämig chorizopasta toppad med riven parmesan. Jag hade chorzio med smak av paprika och vitlök, men det går bra med vilket chorizo som helst. Vill du lyxa till det så har jag ett gott recept på salsicciapasta här.
Steps
1
Done
|
Stek chili, vitlök, scharlottenlök i olivolja på låg värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré, smör och stek i 2-3 min till. Skala och hacka chorizon. Tillsätt den i pannan och stek den tills den fått lite färg. |
2
Done
|
Tillsätt finkrossade tomater, paprikapulver, chilipulver, salt, peppar och en nypa socker. Låt puttra på låg värme i ca 10 min. Koka pastan under tiden. När såsen puttrat klart, ha i grädden. Låt koka upp och smaka av. Vända i pastan! |
3
Done
|
Servera pastan med parmesan och färsk persilja (valfritt). |
10 Comments Hide Comments
Het, god och lätt att laga! Kommer äta detta igen, mums!
Hejsan granne, vad roligt! ?
Hej. Jag lagade krämig chorizopasta, så gott, lite stark men såå len. Den kommer jag att bjuda gäster på, tack!
Va roligt att höra! Tack så mycket!
Hej! Jag gjorde pastan till middag och bjöd min familj på den. Jättegod!!!
Vad roligt att höra! 😃
Supergott! Tack för receptet 🙂
Har lagat detta recept flera gånger, alla i familjen älskar det.
Hej är det färsk korv eftersom man skulle ”skala korven”?
Hej! Det är vanlig chorizo från t e x Scan, de går att dra av skalet om man bara gör ett litet snitt. Behåller man skalet på så funkar det lika bra och blir lika gott!