Ingredients
-
Kyckligen
-
600 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Paprikapulver
-
1 tsk Timjan
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Pepparmix
-
1 tsk Vitlökspulver
-
1 tsk Lökpulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
3 dl Risoni
-
1 tärning Kycklingbuljong
-
0.5 liter Vatten
-
4 dl Vispgrädde
-
1.5 dl Soltorkade tomater
-
65 g Spenat
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2.5 msk Tomatpure
-
Salt
-
Peppar
-
Topping
-
Parmesan
Directions
Krämig risoni kyckling med spenat och soltorkade tomater. Risoni är ett perfekt alternativ till risotto. Det går snabbare och blir både superkrämigt och gott. Kommer definitivt göra fler risonirätter. Servera sedan med massor av parmesan och en god sallad.
Risoni är en risformad pasta. Den uppkom för att kompensera avsaknaden av ris i Italien. Risoni passar perfekt i soppor också.
Steps
1
Done
|
KycklingBlanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med hälften av kryddblandningen på båda sidorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie. |
2
Done
|
RisoninI samma panna som du stekt kycklingen - vänd i tomatpure och stek den i 1-2 min. Vänd i resten av kryddblandningen och vitlök. Stek på i 1-2 minuter till. Häll därefter i risonin, vatten och kycklingbuljongen. Låt koka upp och puttra tills risonin mjuknat något. Ha därefter i grädde och soltorkade tomater, låt puttra på medelvärme tills risonin är nästan är helt kokt. Rör om regelbundet. Vänd i spenaten och smaka av med salt. När du tycker att det smakar bra. Lägg på på kycklingen och låt gott ihop sig i 2 minuter. |
3
Done
|
ServeraServera risonin - toppa med parmesan! |
9 Comments Hide Comments
Hej! Låter smarrigt, men tycker det låter som väldigt mycket vätska… risolinin ska väll bara koka i 8min så det är ju inte som risotto där man kokar i 20min och den suger åt sig mycket av vätskan. ? Ska testa med kvar bliven skinka och salami från ost brickan 👍
Kul att du vill testa! De behövs en del vätska för att det ska bli krämigt när risonin är klar, dra man ner vätskan blir det mer fast konsistens på rätten 🥰
Kan man göra risonin nästan klar och sen det sista precis innan man ska äta?
Tyvärr, risonin sväller efter en tid så det är bäst att göra den a al minute! <3 // Emilia
Testade receptet i helgen! Det var verkligen håll käften så gott!.
Både vi och våra gäster njööööt. Har tipsat alla att laga detta nu!
Ska man dela kycklingen i små bitar?
Jag hade hela lårfiléer, men det går bra att dela också! 🙂
Kan man förbereda risonin och bara göra det sista strax innan den ska ätas?
Kan man göra risonin nästan klar och sen det sista precis innan man ska äta?