Ingredients
-
500g Köttfärs
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 paket Creme bonjour tacosmak
-
1 burk Majs
-
10 st Babytomater
-
1 dl Vatten
-
1 påse Tortillachips cheddar
-
2 dl Créme Fraiche
-
Topping
-
2 dl Riven ost
Directions
Tacogratäng. Krämig och god. Vi äter den alltid med guacamole, lite extra nachochips vid sidan av och lite grönsaker.
Steps
1
Done
|
FörberedelserSätt ugnen på 225 grader. |
2
Done
|
FyllningStek köttfärsen i lite olja, pressa ner en vitlöksklyfta. Stek tills färsen är genomstekt. |
3
Done
|
Tillsätt tacokrydda, vatten och tillsätt sedan majs. Låt puttra i några minut. |
4
Done
|
Häll ner köttfärsen i formen och krossa över två nävar tortillachips. |
5
Done
|
Blanda ihop crème bonjour med crème fraiche och bred det över köttfärsen. |
6
Done
|
Skiva tomaterna och lägg dem över crème fraiche-blandningen. Toppa med riven ost och stick ner ett gäng tortillachips i gratängen. |
7
Done
|
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. |
8
Done
|
ServeringServera med guacamole och lite extra chips! |
2 Comments Hide Comments
Hej!
Tänkte göra denna i morgon. Men creme bonjour taco finns inte längre verkar det som.. Vilken smak skulle du rekommendera då istället?
creme fraiche paprika & chili funkar bra istället! 🙂