Ingredients
-
Fyllning
-
500 g Köttfärs
-
2 st Gullök
-
Salt
-
Peppar
-
Rapsolja
-
Filodegen
-
500 g Filodeg
-
1.5 tsk Bakpulver
-
1.25 dl Ljummet vatten
-
0.5 dl Rapsolja
-
50 g Smör
-
0.5 tsk Salt
-
Topping
-
Sesamfrön
Directions
Burek med färdigköpt filodeg med köttfärs. Krispig och saftig burek som går snabbt att göra när man inte orkar göra egen filodeg. I det här receptet använder jag köttfärs men det är även riktigt gott med fetaost! Det går bra att använda vilken färs som helst.
Steps
1
Done
|
FörberedelserSätt ugnen på 200 grader och olja en rund form, eller eventuellt en ugnsplåt. |
2
Done
|
FyllningenHacka löken. Stek färsen tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Tillsätt löken och stek lite till. Smaka av med salt och eventuellt andra kryddor om du vill. |
3
Done
|
Rulla burekPlacer två filodegsblad på en ren köksbänk. Jag använde märket Sevan. |
4
Done
|
Avsluta med att pensla ca 0.75-1dl av den återstående vatten-oljeblandingen på din burek. Det ska inte finnas några torra partier. Strö över sesamfrön (valfritt) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 30 min tills den blir gyllene. |
5
Done
|
ServeraLåt din burek svalna och servera sedan. Gott att äta med kålsallad eller annan sallad till. |
4 Comments Hide Comments
Jag använde fin kallpressad rapsolja istället för den vanliga neutrala, och det blev gott så man grät!
Glöm inte dricka yoghurt till burek 😍😋
Jaa godaste!😍
Varför står det inget mängd av mjöl i receptet på degensförberedelse.