Ingredients
-
Fyllning
- 500 g Köttfärs
- 2 st Gullök
- Salt
- Peppar
- Rapsolja
-
Filodegen
- 500 g Filodeg
- 1.5 tsk Bakpulver
- 1.25 dl Ljummet vatten
- 0.5 dl Rapsolja
- 50 g Smör
- 0.5 tsk Salt
-
Topping
- Sesamfrön
Directions
Burek med färdigköpt filodeg med köttfärs. Krispig och saftig burek som går snabbt att göra när man inte orkar göra egen filodeg. I det här receptet använder jag köttfärs men det är även riktigt gott med fetaost! Det går bra att använda vilken färs som helst.
Steps
1 Done | FörberedelserSätt ugnen på 200 grader och olja en rund form, eller eventuellt en ugnsplåt. |
2 Done | FyllningenHacka löken. Stek färsen tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Tillsätt löken och stek lite till. Smaka av med salt och eventuellt andra kryddor om du vill. |
3 Done | Rulla burekPlacer två filodegsblad på en ren köksbänk. Jag använde märket Sevan. |
4 Done | Avsluta med att pensla ca 0.75-1dl av den återstående vatten-oljeblandingen på din burek. Det ska inte finnas några torra partier. Strö över sesamfrön (valfritt) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 30 min tills den blir gyllene. |
5 Done | ServeraLåt din burek svalna och servera sedan. Gott att äta med kålsallad eller annan sallad till. |
4 Comments Hide Comments
Jag använde fin kallpressad rapsolja istället för den vanliga neutrala, och det blev gott så man grät!
Glöm inte dricka yoghurt till burek 😍😋
Jaa godaste!😍
Varför står det inget mängd av mjöl i receptet på degensförberedelse.