Ingredients
-
600 g Kycklinglårfilé
-
1 st Paprika gul
-
1 st Paprika röd
-
1 st Lime
-
3 msk Grön Curry pasta
-
1.5 msk Palmsockergår även bra med farinsocker, brunt eller vanligt socker
-
5 dl Kokosmjölk
-
7.5 dl Kycklingbuljong
-
1 msk Fisksås
-
200 g Bambuskott
-
1 kruka Thaibasilika
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Kyckling med grön curry – thai green curry. En supergod och smakrik thailändsk rätt. Rätten består av grön curry, kokomjölk och kycling, och serveras med ris. Jag använder grön curry pasta frå Mae Ploy som jag kan rekommendera. Den finns att köpa på asiatiska livssmedelsbutiker men även på vissa Ica Maxi, Willys mm. Du kan även köpa den online här bland annat.
Steps
1
Done
|
FörbereldeserTärna kycklingen, koka upp kycklingbuljongen och tärna paprikan. |
2
Done
|
Tillaga currynBörja med att reducera ner hälften av kokosmjölken i en rymlig kastrull. Kokosmjölken ska bli tjock och krämig. Rör om regelbundet. När kokosmjölken reducerat ner tillsätt curry pastan och fräs på i 2 minuter. Vänd i kycklingen och låt dem blandas ihop med currypastan. |
3
Done
|
Tillsätt palmsockret (eller annat socker), resten av kokosmjölken, skal från limen och lite saft, kycklingbuljong och fisksås. Låt curryn koka upp och sedan puttra i 10-15 minuter tills kycklingen ör klar. Koka under tiden riset. |
4
Done
|
När kycklingen puttrat klart - vänd i paprikan och bambuskotten och låt de blir varma i såsen och något mjuka (4-5 minuter). Smaka av och täck på att curryn kommer att neutraliseras av riset. Vi vill att såsen ska smaka mycket. |
5
Done
|
ServeraServera curryn med ris och mer thaibasilika. |