Ingredients
-
1 dl Japansk soya
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Honung
-
2 msk Sesamolja
-
1 paket Risnudlar
-
250g Broccoli
-
2 st Morötter
-
3 st Salladslök
-
1/2 Chili
-
RapsoljaTill stekning
-
400g Tofu
-
Peppar
-
Salt
-
Chiliflakes
-
0.5 dl Sesamfrön
-
1 dl Majsstärkelse
Directions
Ljumen nudelsallad med krispig sesamtofu. Älskar asiatisk mat och den här rätten är riktigt fräsch och god! Tofu är ju ett riktigt najs tillbehör när man smaksätter den och steker den krispig. Vill man inte ha tofu så kan man äta salladen med kycklig eller lax!
Steps
1
Done
|
SåsenBlanda ihop: soya, sesamolja,1 vitlöksklyfta och honung. |
2
Done
|
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen .Skölj nudlarna väl och låt rinna av i durkslag. Använder du glasnudlar tillagar du dem enligt anvisning på förpackningen. |
3
Done
|
Hacka salladslök och chili. Bryt broccolin i mindre bitar och skiva morötterna. Stek i hög värme i olja med pressad vitlök och salt snabbt i några minuter (bara så att de mjuknar upp en aning). |
4
Done
|
Dra pannan från värmen häll över nudlar, sås, chili och salladslök. Rör om ordentligt! |
5
Done
|
Tärna tofun. Salta och vänd sedan i en blandning av salt, sesamfrön, peppar och maizena (snåla verkligen inte med saltet då tofun annars inte smakar någonting). Stek i rapsolja (rikligt) tills det fått en krispig. |
6
Done
|
Servera salladen med tofu och lite extra sås eller Sriracha Mayo |