0 0
Majs och linsbiffar med havreris och grönkål

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 dl Röda linser
125 g Majs
1 st Morötter
1.5 msk Rapsolja
1 msk Majsstärkelse
1 dl Solrosfrön
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Persilja
1 msk Timjan
Salt
Tillbehör
Havreris
Grönkål
Sås
3 dl Gräddfil
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Timjan
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Majs och linsbiffar med havreris och grönkål

  • 45
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

  • Sås

Directions

Share

Majs och linsbiffar med havreris och grönkål. Väldigt enkla och goda biffar som vi åt med havreris som är en ny produkt från Freebaco, smakar väldigt likt matvete skulle jag säga. Det var gott och ett bra alternativ till vanligt ris!

Har lagat rätt så mycket vegetariska linsbiffar på sistone, det viktigaste för att få fasta och krispiga biffar är att inte kokta linserna för länge, de ska inte vara för mjuka och sedan inte steka på för hög temperatur. Du kan göra ett teststek och känns smeten för lös kan du tillsätta mer majstärkelse eller mjöl.

Steps

1
Done

Koka linserna i 5-6 min tills de sväller och mjuknar upp. De ska inte vara helt färdigkokta. Skala och riv moroten. Sila av majsen. Rosta solrosfröna och låt dem svalna. Hacka timjan, vitlöken och persiljan så du har allt redo.

2
Done

Stavmixa linserna, majs och moroten grovt i en bunke (så att 2/3 a mosad men resten är i grova bitar ungefär). Tillsätt sen ägget, olja, persija, timjan, vitlök, majstärkelse, solrosfrön, salt och peppar efter smak. Arbeta ihop smeten och forma sedan till biffar.

3
Done

Stek biffarna på medelvärme (5-6a på en 9e skalig platta ungefär)tills biffarna blir gyllene. Undvik att vända biffarna innan de fått färg.

4
Done

Tillbehören

Stek grönkålen och koka havreriset enligt anvisningarna på paketet.

5
Done

Rör ihop gräddfil, timjan, vitlök och salt. Det går bra med matlagningsyoghurt eller creme fraiche istället för gräddfil!
Servera biffarna med havreris, gräddfilssåsen och grönkålen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bowl med krispig tofu och risnudlar
previous
Bowl med krispig risnudlar och krispig tofu
next
Morotspannkakor
bowl med krispig tofu och risnudlar
previous
Bowl med krispig risnudlar och krispig tofu
next
Morotspannkakor

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment