Ingredients
-
Vaniljkräm
- 3.5 dl Mjölk
- 2 krm Vaniljpulver
- 3 st Äggulor
- 0.5 dl Majsstärkelse
- 1 dl Strösocker
- 30 g Rumstempererat smör
-
Blåbärsfyllning
- 225 g Frysta blåbär
- 4 msk Strösocker
- 2 msk Majsstärkelse
-
Övrigt
- 2 paket Smördeg (fryst)
- Rörsocker
Directions
Steps
1 Done | Börja med vaniljkrämenKoka upp vaniljpulver eller vaniljstång (urgröpt ink stång) och mjölk. Ställ åt sidan. |
2 Done | BlåbärsfyllningBlanda blåbär med socker och majstärkelse. |
3 Done | Gör pajernaLåt smördegen tina något så att den går att kavla. Kavla ut smördegsplattan något och dela den i 2 delar. |
4 Done | Pensla pajerna med vatten och strö över rörsocker. |
5 Done | Tillaga pajernai ugn: värm ugnen till 200 grader och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Det smidigaste sättet är ugn, de blir frasiga och goda men vill man ha dem extra krispiga är fritering de alternativet. |