Ingredients
-
Vaniljkräm
-
3.5 dl Mjölk
-
2 krm Vaniljpulver
-
3 st Äggulor
-
0.5 dl Majsstärkelse
-
1 dl Strösocker
-
30 g Rumstempererat smör
-
Blåbärsfyllning
-
225 g Frysta blåbär
-
4 msk Strösocker
-
2 msk Majsstärkelse
-
Övrigt
-
2 paket Smördeg (fryst)
-
Rörsocker
Directions
Steps
1
Done
|
Börja med vaniljkrämenKoka upp vaniljpulver eller vaniljstång (urgröpt ink stång) och mjölk. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
BlåbärsfyllningBlanda blåbär med socker och majstärkelse. |
3
Done
|
Gör pajernaLåt smördegen tina något så att den går att kavla. Kavla ut smördegsplattan något och dela den i 2 delar. |
4
Done
|
Pensla pajerna med vatten och strö över rörsocker. |
5
Done
|
Tillaga pajernai ugn: värm ugnen till 200 grader och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Det smidigaste sättet är ugn, de blir frasiga och goda men vill man ha dem extra krispiga är fritering de alternativet. |