Ingredients
-
900 g Delikatesspotatis
-
1 st Vitlöksklyftor
-
50 g Smör
-
1 dl Persilja
-
Flingsalt
Directions
Smashed potatoes är kokt potatis som pressas och grillas i ugnen för att få en krispig yta. Väldigt enkelt och gott sätt att göra potatis på. Jag toppar min potatis med vitlökssmör och flingsalt innan de åker in i ugnen och sedan med persilja när de kommit ut. Smashed potatoes passar perfekt som tillbehör till burgare, grillat, lax eller tapas!
Här har jag ett annat recept för extra krispiga smashed potatos.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Sila av potatisen och placera dem på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Pressa ner potatisen med en potatisstomp, glas eller en gaffel. Strö över flingsalt och lägg på en klick vitlökssmör på varje potatis (rumstempererat smör med 1 pressad vitlöksklyfta) |
3
Done
|
Grädda potatisen tills den får fin färg. Ca 25-30 min. Toppa sedan med lite mer vitlökssmör som får smälta på den varma potatisen och finhackad persilja. Servera! |
One Comment Hide Comments
Det här var smarrigt till grillat kött!