• Hem
  • Övrigt
  • Smashed potatoes med vitlöksmör och persilja
0 0
Smashed potatoes med vitlöksmör och persilja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
900 g Delikatesspotatis
1 st Vitlöksklyftor
50 g Smör
1 dl Persilja
Flingsalt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smashed potatoes med vitlöksmör och persilja

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Smashed potatoes är potatis som pressas och grillas i ugnen för att få en krispig yta. Väldigt enkelt och gott sätt att göra potatis på. Jag toppar min potatis med vitlökssmör och flingsalt innan de åker in i ugnen och  sedan med persilja när de kommit ut. Smashed potatoes passar perfekt som tillbehör till burgare, grillat, lax eller tapas!

Här har jag ett annat recept för extra krispiga smashed potatos.

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 250 grader och låt den värmas upp så länge.

2
Färdig

Sila av potatisen och placera dem på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Pressa ner potatisen med en potatisstomp, glas eller en gaffel. Strö över flingsalt och lägg på en klick vitlökssmör på varje potatis (rumstempererat smör med 1 pressad vitlöksklyfta)

3
Färdig

Grädda potatisen tills den får fin färg. Ca 25-30 min. Toppa sedan med lite mer vitlökssmör som får smälta på den varma potatisen och finhackad persilja. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
grillade räkor på spett
Föregående
Grillade räkor på spett
grillad majskolv med parmesan och persilja
Nästa
Grillad majskolv med parmesan, smör och persilja
grillade räkor på spett
Föregående
Grillade räkor på spett
grillad majskolv med parmesan och persilja
Nästa
Grillad majskolv med parmesan, smör och persilja

One Comment Dölj kommentarer

Kommentera