• Home
  • Övrigt
  • Smashed potatoes med vitlöksmör och persilja
0 0
Smashed potatoes med vitlöksmör och persilja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
900 g Delikatesspotatis
1 st Vitlöksklyftor
50 g Smör
1 dl Persilja
Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Smashed potatoes med vitlöksmör och persilja

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Smashed potatoes är kokt potatis som pressas och grillas i ugnen för att få en krispig yta. Väldigt enkelt och gott sätt att göra potatis på. Jag toppar min potatis med vitlökssmör och flingsalt innan de åker in i ugnen och  sedan med persilja när de kommit ut. Smashed potatoes passar perfekt som tillbehör till burgare, grillat, lax eller tapas!

Här har jag ett annat recept för extra krispiga smashed potatos.

Steps

1
Done

Koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 250 grader och låt den värmas upp så länge.

2
Done

Sila av potatisen och placera dem på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Pressa ner potatisen med en potatisstomp, glas eller en gaffel. Strö över flingsalt och lägg på en klick vitlökssmör på varje potatis (rumstempererat smör med 1 pressad vitlöksklyfta)

3
Done

Grädda potatisen tills den får fin färg. Ca 25-30 min. Toppa sedan med lite mer vitlökssmör som får smälta på den varma potatisen och finhackad persilja. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
grillade räkor på spett
previous
Grillade räkor på spett
grillad majskolv med parmesan och persilja
next
Grillad majskolv med parmesan, smör och persilja
grillade räkor på spett
previous
Grillade räkor på spett
grillad majskolv med parmesan och persilja
next
Grillad majskolv med parmesan, smör och persilja

One Comment Hide Comments

Add Your Comment