0 0
Mini Bananoffe pavlova

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
2 dl Strösocker
0.5 tsk saft Citron
1 tsk Majsstärkelse
1 st Banan
kulor Vaniljglass
8 msk Dulche de leche
Färska hallon topping
Mörk choklad topping

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mini Bananoffe pavlova

  • 1.5 h
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Krispig maräng med seg insida, dulche de leche, banan, vaniljglass och lite hallon för att balansera upp syran. Det här en efterrätt i min smak och jag ska definitivt göra pavlova igen och testa olika toppingar. Vad är din favorittopping på pavlova?

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 170 g (den ska direkt sänkas till 120 när du har i marängen i ugnen)
Separera äggula och äggvita. Var noggrann så att du inte får med någon gula i vitan. Börja med att vispa äggvitan till ett skum i köksassistent eller med elvisp.

2
Done

Tillsätt sedan lite socker åt gången. 0.25-0.5 dl åt gången så vispar du kanske i 1 min. När du haft i allt socker vispar du i 5 min till. Den ska då vara len och du ska inte kunna känna några sockerkristaller mellan fingrarna. Vänd ner citronsaften och majstärkelsen och blanda försiktigt med en slickepott.

3
Done

Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma små gropar i marängen. Ställ i ugnen och sänk nu värmen, låt gå i ugnen i ca 1h, de ska inte få färg. Låt marängerna svalna, Servera direkt eller låt stå til kvällen/dagen därpå torrt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rostad spetsskål med brynt smör och rom
previous
Rostad spetskål med brynt smör och finkorning rom
saftiga pannbiffar
next
Saftiga pannbiffar med rårörda lingon, potatis och brunsås
rostad spetsskål med brynt smör och rom
previous
Rostad spetskål med brynt smör och finkorning rom
saftiga pannbiffar
next
Saftiga pannbiffar med rårörda lingon, potatis och brunsås

Add Your Comment