Ingredients
- 3 dl Vispgrädde
- 1.25 dl Ljus sirap
- 3 dl Strösocker
- 75 g Smör
- 150 g Mörk choklad
Directions
Supergod mjuk och len kola doppad i choklad. Jag doppade kolan i 55% mörk choklad men det går bra att doppa i valfri. Vill du får en extra fin och glansig choklad kan du temperera chokladen innan. Hur du gör det kan du se här.
Steps
1 Done | Smält smöret. Tillsätt sedan vispgrädde, socker och sirap och låt koka upp till 124-125 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig). |
2 Done | När den uppnåt 125 grader häll då upp den i en brödfrom klädd med bakplåtpapper eller i silikonbalkar. Låt kolan svalna och stelna helt innan du delar den i rutor. |
3 Done | Doppa kolan i chokladAlternativ 1: Temperera chokladen innan du doppar den. Länk finns i beskrivningen ovan. Oavsett metod låt chokladen rinnan av ordentligt och placera edan kolan på ett bakplåtspapper. |