Ingredients
-
3 dl Vispgrädde
-
1.25 dl Ljus sirap
-
3 dl Strösocker
-
75 g Smör
-
150 g Mörk choklad
Directions
Supergod mjuk och len kola doppad i choklad. Jag doppade kolan i 55% mörk choklad men det går bra att doppa i valfri. Vill du får en extra fin och glansig choklad kan du temperera chokladen innan. Hur du gör det kan du se här.
Steps
1
Done
|
Smält smöret. Tillsätt sedan vispgrädde, socker och sirap och låt koka upp till 124-125 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig). |
2
Done
|
När den uppnåt 125 grader häll då upp den i en brödfrom klädd med bakplåtpapper eller i silikonbalkar. Låt kolan svalna och stelna helt innan du delar den i rutor. |
3
Done
|
Doppa kolan i chokladAlternativ 1: Temperera chokladen innan du doppar den. Länk finns i beskrivningen ovan. Oavsett metod låt chokladen rinnan av ordentligt och placera edan kolan på ett bakplåtspapper. |