Ingredients
-
3 st Bananermogna
-
1.25 dl Honung
-
2 st Ägg
-
3.5 dl Vetemjöl
-
1 dl Mjölk
-
4 tsk Bakpulver
-
50 g Smör
-
1 msk Kanel
Directions
Mjuk och saftig banankaka med smak av kanel. Om du vill kan du kakao istället för kanel, men jag gillar när den smakar lite som morotskaka 😀 tanken var att bananen skulle ligga som topping/dekoration ovanpå men den åkte ner i smeten, men tyckte det var lite nice ändå då vet blev som en liten överraskning när man skar upp kakan. Det man kan göra om man vill ha bananen uppe på är att lägga på den först efter den varit i ugnen i 10 min eller skära bananen i skivor, inte testat men det kan gå 😀
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader och klä en brödform med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Mosa 2 st mogna bananer och vispa/rör ihop med honungen. Vispa upp äggen i en annan skål. |
3
Done
|
Smält smöret. Sikta ner mjöl och bakpulver i ägg-och banansmeten. Tillsätt kanel och vänd med en slickepott. Vänd tillsist ner smöret och mjölken och vänd tills smeten gått ihop. Häll över smeten i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper, dela en banan på mitten och lägg den ovanpå smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min. |
4
Done
|
Låt kakan svalna och servera sedan! |