Ingredients
-
3 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
2 dl Naturell yoghurt
-
1.25 dl Neutral olja
-
2 tsk Vaniljsocker
-
3 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bikarbonat
-
2 tsk Bakpulver
-
2 tsk Kanel
-
2 tsk Pepparkakskrydda
-
Glasyr
-
3 dl Florsocker
-
4 tsk Kallt vatten
Directions
Mjuk pepparkaka med glasyr. Otroligt goda och saftiga pepparkaksrutor toppade med glasyr. De som gör pepparkakan extra saftig är yoghurten och oljan som gör kakan otroligt mjuk och god. Mjuk pepparkaka är ju ett måste under julen!
Kakan är inspirerad av min saftiga citronkaka som jag gjorde i våras.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form 20x20 cm med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Vispa socker och ägg pösigt i ca 5 min. Vänd i yoghurt och sedan olja. |
3
Done
|
Grädda kakan i mitten av ugnen av i ca 30 min. Du får känna med provsticka efter 20-30 min och förlänga tiden därefter. Låt kakan svalna innan du häller på glasyren. |
4
Done
|
GlasyrBlanda florsocker med 4-5 tsk vatten. Häll sedan glasyren jämt över kakan och låt den stelna. |