Ingredients
- 0.5 msk Torrjäst
- 4 msk Rapsolja
- 1.25 dl Varmt vatten
- 1.25 dl varm mjölk
- 1 st Ägg
- 0.5 tsk Salt
- 1 tsk Strösocker
- 9 dl Vetemjöl special
-
Till bröden - före och efter gräddning
- Sesamfrön
- 2 msk Mjölk
- 1 tsk Strösocker
- 3 msk Smält smör
Directions
Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd. Extra lyxigt till hemmagjorda högrevsburgare eller med din egna favoritburgare. Bröden går utmärkt att frysa in direkt efter gräddning om du inte ska använda alla.
Steps
1 Done | DegenBlanda varmt vatten, varm mjölk, socker och jäst. Blanda ihop. Tillsätt sedan ägg och oljan. Blanda igen. Tillsätt sedan salt. Blanda. Börja nu ha lite av mjölet åt gången. Arbeta med visp tills det inte går mer och övergå då till att knåda för hand. Arbeta till en klibbig deg. Lägg över degen på köksbänken och knåda in 1-2 tsk olja. Arbeta nu degen tills den känns smidig och elastisk. Smörj en bunke med olja. Låt degen jäsa i bunken täckt med plastfolie i ca 45 min. |
2 Done | Ta ut degen och dela den i 6-7 lika stora bitar. Forma varje degbit til en fin och rund boll. Placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till den lätt med handen och låt sedan bröden jäsa i ca 30 min till. |
3 Done | Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och socker, pensla bröden med det. Strö över sesamfrön och grädda sedan dem i mitten av ugnen i ca 15 min. Ta ut dem och pensla med smält smör. Täck och låt svalna i ca 15 min. Servera sedan! Frys in de bröden du inte äter upp. |